Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Γ. Λαζουράς: Το παιδί από την Άνω Βλασία που διάβαζε στο γρέκι με κερί και η πορεία του μέχρι το Δημαρχείο!


Ο Γιώργος Λαζουράς επανεκλέγεται στη θέση του Δημάρχου Καλαβρύτων. Ένας νέος άνθρωπος, παίρνει στα «χέρια» του για δεύτερη φορά τον διευρυμένο δήμο και τις πολύπαθες ορεινές περιοχές.


Ο Γιώργος, Λαζουράς από την Άνω Βλασία έμενε σε ένα μικρό σπιτάκι μαζί με τους γονείς του και την αδελφή του Αρχοντούλα. Είχε ξεχωρίσει από πολύ μικρός για την αγάπη του στο διάβασμα και τη γνώση. Το πάθος του τον κυνηγούσε παντού. Ακόμα και τα καλοκαίρια που ανέβαινε με την οικογένεια στα γρέκια του Ερύμανθου ο μικρός τότε Γιώργος όταν τελείωσε τις δουλειές, άναβε το κερί και διάβαζε όλο το βράδυ.

Τελείωσε, με άριστα, τις γυμνασιακές του σπουδές και εισήχθη στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Λαζουράς διένυσε μια επιτυχημένη πορεία.

Σαν φοιτητής ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλισμό και εκλέχθηκε πολλές φορές εκπρόσωπος των φοιτητών της Νομικής στα συλλογικά φοιτητικά όργανα.

*Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός Αμύνης Αεροδρομίων.

Εργάζεται ως μαχόμενος Δικηγόρος στην Αθήνα από το 1986 και από το 1996 είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (1987 – 1989), στο Νομάρχη Αθηνών Δημήτρη Κατριβάνο (1993 – 1996), ασχολούμενος με πλήθος προβλημάτων και ζητημάτων δημοτικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και είναι νομικός σύμβουλος στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Υπήρξε συνεργάτης του πρώην βουλευτή και πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού και πρώην Δημάρχου Πάτρας Ανδρέα Φούρα.

* Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υφυπουργού Δημοσίων Έργων (2000 – 2001) και Πολιτισμού – Ολυμπιακών Έργων (2001 – 2004) Νάσου Αλευρά.

* Από όλες τις παραπάνω θέσεις που πέρασε, η προώθηση, η επίλυση και η εξυπηρέτηση προβλημάτων και θεμάτων του Δήμου Καλαβρύτων, των τοπικών διαμερισμάτων του καθώς και των κατοίκων τους αποτέλεσε βασική του προτεραιότητα.

* Στις δημοτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων και στη συνέχεια εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Επανεκλέγη στο ίδιο αξίωμα στις δημαιρεσίες της 1ης Ιανουαρίου 2008 και παρέμεινε μέχρι της 15 Οκτωβρίου 2009.

* Στις 14 Οκτωβρίου 2009 εκλέχτηκε Δήμαρχος Καλαβρύτων σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος και εκλεγέντος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Αχαΐας, πρώην Δημάρχου Αθανασίου Παπαδόπουλου.

* Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 εξελέγη Δήμαρχος του νέου ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων, που προέκυψε, από τη συνένωση με το νόμο 3852/2010 των τεσσάρων (4) πρώην δήμων Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Αροανίας και Παΐων.

* Είναι μέλος της επιτροπής θεσμών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και μέλος των Επιτροπών Ελέγχου Πράξεων των Δήμων και Αστικής και Πειθαρχικής Ευθύνης Αιρετών.

* Στις 12-12-2013, εξελέγη, Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940 – 1945 “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ”.

Στις εκλογές του Μαΐου, επανεξελέγη δήμαρχος Καλαβρύτων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου