Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Λουκουμάδες: «Λιώστε» με τη μαγική γεύση που έχουν στο πλούσιο πρωινό της «Μικρής Αρχόντισσας»


Η μυρωδιά φτάνει στα δωμάτια! Το πρώτο ξύπνημα μυρίζει ζύμη και κανέλα. Τότε ξέρεις. Βρίσκεται στην Άνω Βλασία και στο υπέροχο, υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Μικρή Αρχόντισσα» με τη μοναδική θέα που κόβει την ανάσα. Γιατί, την όρεξη δεν τη κόβει τίποτα!
Η κουζίνα του, ξακουστή στα ορεινά του δήμου Καλαβρύτων, περιλαμβάνει συνταγές φαγητών και γλυκών, όπως τα απολαμβάνεις σπίτι σου! Ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του γνωστού ξενοδοχείου για το περίφημο «βουνίσιο» πρωινό του, είναι οι λαχταριστοί λουκουμάδες του! Όποιος έχει δοκιμάσει ξέρει… Και σίγουρα είναι πολλοί! Εσείς μέχρι να επισκεφθείτε τη «Μικρή Αρχόντισσα» στην Άνω Βλασία, προσπαθήστε να φτιάξετε το πρωινό σας, με λίγη δόση γλύκας παραπάνω! Καλή επιτυχία! 
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1-2 βανίλιες
νερό τόσο όσο να γίνει ένας αρκετά σφιχτός χυλός, πιο παχύρευστος από μέλι
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλα
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε τα υλικά εκτός από το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα, προσθέτοντας ανάλογα αλεύρι ή νερό ώστε να έχουμε τον κατάλληλο χυλό-ζύμη
Σε μια βαθειά κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι να κάψει αρκετά
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό και την ρίχνουμε μέσα στο λάδι
Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζετε τους έτοιμους λουκουμάδες και ετοιμάζεται τους υπόλοιπους
Κάθε παρτίδα την περιχύνετε με μέλι, κανέλα και τριμμένα καρύδια

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου